Hypnotherapie bij zelfvertrouwen

Een behandeling met hypnotherapie kan helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Mensen die kampen met een gebrek daaraan leiden vaak een minder leuk leven en benutten niet alle kansen die ze anders wel hadden kunnen grijpen. Het gaat dan niet alleen om een goede baan, maar ook om een fijne liefdesrelatie, goede vrienden en dingen doen die je leuk vindt. Het is vaak heel simpel voor anderen om te zeggen dat je ervoor moet gaan en ergens gewoon op af moet stappen. Als er iets is wat je tegenhoudt waardoor je het niet doet dan gebeurt het vaak ook niet. 

Zelfverzekerd overkomen kun je leren

Misschien dat je het niet gelooft als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, maar je kunt het zeker leren. Er zijn verschillende trainingen te volgen die je meer vertrouwen geven in hoe je overkomt en hoe je je presenteert. Het gaat dan niet alleen om formele gelegenheden, maar ook in de kroeg of tijdens een personeelsfeest op je werk. Je hoeft echt niet overal als eerste op af te stappen of op het podium te klimmen om een toespraak te houden of karaoke te zingen. Gewoon jezelf durven zijn is voor veel mensen al een grote stap vooruit. 

Je kunt echt meer dan je denkt

Mensen die een gebrek aan zelfvertrouwen hebben denken vaak dat ze niets kunnen en dat ze nergens goed genoeg voor zijn. Dat is jammer, want vaak gaat het om mensen die net zo veel talent hebben als mensen die wel altijd haantje de voorste zijn. Het is alleen zaak om juist die talenten te benutten die je hebt. Steek geen energie in zaken die je nooit zult leren. Als je niet muzikaal bent heeft het geen zin om op pianoles te gaan, als je geen balgevoel hebt word je nooit een stervoetballer. Concentreer je dus op zaken waar je wel goed in bent. Als je daarvoor onvoldoende vertrouwen in jezelf hebt kun je door middel van hypnotherapie voor meer zelfvertrouwen proberen om hieraan te werken. 

Is hypnotherapie wel veilig?

Er circuleren soms verhalen over de risico’s van hypnotherapie. Het is zeker niet iets wat je zelf moet gaan uitproberen met een goede vriend of met je zus als therapeut. Vaar zeker niet blind op filmpjes op het internet waar je zogenaamd in een half uur kunt leren hoe je met iemand een hypnose therapie doet. Een ervaren therapeut heeft hier jaren voor gestudeerd en dat is zeker niet voor niets. Als je naar een ervaren therapeut gaat dan mag je er vanuit gaan dat je een adequate behandeling krijgt waar je daadwerkelijk baat bij hebt. De therapeut zal je daar ook zeker goed in begeleiden en als je gespannen bent voor de behandeling zal hij of zij je zeker geruststellen.

Hypnotherapie is beter dan medicijnen of drugs

Sommige mensen die weinig zelfvertrouwen hebben grijpen naar medicijnen, en soms zelfs naar drugs. Als je een ‘pilletje’ slikt als je gaat stappen dan zal je misschien inderdaad wat spontaner overkomen. Maar je loopt een enorm risico. Dergelijke middelen zijn zeer verslavend en bovendien is de handel daarin illegaal. Je weet vaak niet wat voor middel je in handen krijgt, een pil met de verkeerde grondstoffen kan dodelijk zijn. Begin er dus niet aan, het is niet de manier om je zelfvertrouwen een boost te geven. 

Hypnotherapie als ondersteuning

Wanneer je vanwege een gebrek aan zelfvertrouwen in therapie gaat dan kom je meestal terecht bij een psycholoog. Deze beperkt zich meestal tot gesprekstherapie. Dit kan prima werken, maar soms is aanvullende therapie zeer wenselijk. Een goede psycholoog zal dat onderkennen en kan je indien nodig doorsturen naar een hypnotherapeut voor een sessie om aan je zelfvertrouwen te werken. Soms volstaan enkele behandelingen, soms duurt het wat langer voordat je resultaat behaalt. Dit zal uit de praktijk moeten blijken. 

Krijg ik de kosten voor de behandeling vergoed van mijn zorgverzekeraar?

De behandeling door een hypnotherapeut valt onder de alternatieve geneeswijzen. Dit betekent dat je de kosten voor een consult alleen vergoed krijgt als je aanvullend verzekerd bent en je verzekering de kosten dekt. Als je dit niet zeker weet kun je je polis er op nakijken of contact opnemen met je verzekeraar om het na te vragen. Doorgaans wordt een deel van de kosten vergoed en geldt een maximum aantal behandelingen per jaar of een maximaal te vergoeden bedrag. 

Vind een ervaren behandelaar in hypnotherapie voor meer zelfvertrouwen

Wil je werken aan je zelfvertrouwen? Overweeg dan eens hypnotherapie. Via dit platform vind je snel een betrouwbare therapeut bij jou in de regio die je kan helpen om aan meer zelfvertrouwen te werken. Je kunt direct een afspraak maken voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt je persoonlijke situatie besproken en de doelen die je wilt behalen. Aan de hand daarvan kan een behandelplan worden opgesteld. Met meer zelfvertrouwen kun je meer genieten van je leven en alle kansen pakken die op je pad komen zonder dat je je steeds afvraagt of je het allemaal wel goed doet. 

Neem contact op met een goede hypnotherapeut bij jou in de buurt en stel je vraag.